1. Plaats uw aanvraag
Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.
2. Informatie en offertes
Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.
3. Kies uw hekwerk specialist
Vergelijk, bespaar en kies uw hekwerk specialist. Maak direct een afspraak!
Tuinafval scheiden
Wie als hovenier werkt weet dat er veel verschillende vormen van afval zijn. Dat betekent dus ook dat een slim plan nodig is om het afval te scheiden. Dat kan al met simpele stappen zoals het zorgen voor een bouwafval container. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden om een goede slag te slaan. Volg daarvoor deze stappen.
1. De soorten afval
Begin als hovenier altijd met het inschatten van de soorten afval waar je mee te maken hebt. Je hebt groen, je hebt hout, je hebt puin. Daarnaast heb je misschien ook wel plastic van verpakkingen. Door goed te bepalen wat je hebt weet je ook beter wat ermee moet gebeuren.
2. Het juiste doel
Het scheiden van afval puur om het scheiden is natuurlijk geen optie. Het is belangrijk dat je weet waarvoor je het doet. Je kunt er misschien kosten mee besparen, of je kunt grondstoffen hergebruiken. Dit helpt je ook om de manier van verwerken te bepalen.
3. Alles op orde brengen
Om het afval direct goed te scheiden, is het wel belangrijk dat je hier ook de mogelijkheden voor hebt. Dat betekent dus dat je werkt met de juiste afvalcontainers van bijvoorbeeld Puincontainershop.nl. Zo zorg je dat je direct kunt scheiden.
4. Werken met professionals
Als hovenier heb je met grote hoeveelheden afval te maken. Het is fijn om hulp te krijgen bij het verwerken. Daarom is het slim om met een betrouwbare, erkende afvalinzamelaar te werken. Die kan je helpen met het inzamelen van het afval dat je zelf al hebt gescheiden.
5. Doe het allemaal samen
Wanneer je in een hoveniersbedrijf met meerdere mensen werkt, is het wel belangrijk dat jullie allemaal hetzelfde doel hebben. Bespreek dit dus ook. Zorg dat iedereen weet wat je scheidt en waarom je dat doet.
6. Meet de resultaten
Of het ook echt een succes wordt, kan je pas weten wanneer je de stromen aan afval bijhoudt. Blijf dus zeker ook bekijken of je in alle bakken wel het nodige afval vindt. Wanneer alles op rolletjes loopt hoef je niet bij te sturen.